Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Θα το ρίξω λευκό για να τσιμεντώσω την εκλογή Μαλά


Σήμερα βρίσκομαι μπροστά στην υποψηφιότητα του κυρίου Μαλά που τα θετικά της στοιχεία και η πιθανή εκλογή του θα μπορούσαν, παρά τους κινδύνους, να δημιουργήσουν ελπιδοφόρα προοπτική για την Κύπρο. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ορισμένων πως η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ ήταν όλεθρος για την Κύπρο. Θα προσπαθήσω, μέσα από τον διάλογο, να πείσω ότι αυτό είναι μια λάθος θέση.

            Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένας παροξυσμός στην κοινωνία που δεν επιτρέπει τον νηφάλιο προβληματισμό και τη νηφάλια συζήτηση. Με τον πιο εύκολο τρόπο η διαφορετική άποψη χαρακτηρίζεται προδοσία. Είναι προφανές ότι το κλίμα που επικρατεί, ακόμα και αν εγώ ταχθώ υπέρ του κ. Μαλά, δεν πρόκειται να αντιστραφεί μέχρι την ημέρα των εκλογών. Δε επιθυμώ μια ηχηρή εκλογή του κ. Αναστασιάδη γιατί μία τέτοια θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Μεταξύ άλλων θα οδηγήσει την Κύπρο, στον δρόμο της Ελλάδας. 

Διαπιστώνω ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδηγεί στην εκλογή του κυρίου Αναστασιάδη, γεγονός που θα ενισχύσει τον εθνικισμό – σοβινισμό, τον νεοφιλελυθερισμό και θα μειώσει τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν για φιλολαϊκή έξοδο από την οικονομική κρίση.

            Συνυπολογίζοντας τα αντικειμενικά δεδομένα που είναι αυτή τη στιγμή μπροστά μας καλώ σε αναβολή των εκλογών για μερικές βδομάδες ώστε να προηγηθεί η δυνατότητα αντικειμενικής παρουσίας των δύο υποψηφιοτήτων στον λαό αλλά και να δοθεί χρόνος για καλύτερη διαπραγμάτευση με την Τρόικα στη βάση των κενών που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταστεί η συμφωνία ευνοϊκότερη για τα συμφέροντα των Κυπρίων εργαζομένων. Ο κυπριακός λαός πρέπει να ενημερωθεί αντικειμενικά για όλα τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας Μαλά.

            Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα για αναβολή των εκλογών είμαι υποχρεωμένος να μην υποστηρίξω την υποψηφιότητα του κυρίου Μαλά.

            Καλώ όλους τους φίλους του ΑΚΕΛ να επιδείξουν κατανόηση απέναντι στις ανησυχίες μου και τους προβληματισμούς μου, να συνεχίσουν να με εμπιστεύονται και να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.

υ.γ Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική 

2 σχόλια: